Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında dünyanın en hızlı okuma rekoruna sahip, bayrak duyarlılığı olan, toplumsal meselelere kayıtsız kalmayan, özel yeteneklilerin de bulunduğu 200 çocuğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacak. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilden belirlediği 81 çocuğun yanı sıra 30'u şehit ve 32'si gazi çocuğu olmak üzere, 22 üstün yetenekli, 6'sı özel eğitim kurumlarından ve 29'u da sevgi evlerinden gelen, toplam 200 çocukla yemekte bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak özel çocukların farklı hayat hikayeleri bulunuyor. 

İstanbul'da yaşayan, henüz 5 yaşında olmasına rağmen, dört haftada okuma yazma öğrenen ve Soma faciasından etkilenerek madenci kıyafeti tasarlayan Ahmet Yiğit Başoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacaklar arasında. 

Uşak'tan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ümmü Gülsüm Naz, bilgisayar almak için kumbarasında biriktirdiği 450 lirayı Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine bağışladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından misafir edilecek. 

-Dünyanın en hızlı okuyan insanı

Gaziantep Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde noter huzurunda hızlı okuma rekor denemesi gerçekleştiren Hataylı 4. sınıf öğrencisi Tarık Yiğit de 23 Nisan'da Erdoğan'ın konuğu olacak. 

"Çılgın Öğretmen" adlı kitabın 67 sayfasını 1 dakikada okuyarak, 11 bin 725 kelimeye ulaşan Yiğit, Amerikalı Mariel Aragon'un 6 bin olan rekorunu ikiye katlayarak, "Dünyanın en hızlı okuyan insanı" olmayı başarmıştı. 

Annelerinin ütü yaparken yorulmaması için "Otomatik Ütü Projesi" geliştiren Kayserili ikizler Tarık ve Rümeysa Mut da Külliye'de ağırlanacak. 

Kırıkkale’de yaşayan 11 yaşındaki Cihan Yılmaz, Kurtuluş Mahallesi'ndeki evlerinin önünde yol kenarında bulduğu bir miktar parayı Cumhuriyet Polis Karakolu'na teslim ettiği için Erdoğan'ın davetlileri arasında yer aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak Yalova'da yaşayan 8 yaşındaki görme engelli ve otistik İrem Fitöz, Ludwig van Beethoven, Georges Bizet gibi ünlü bestecilerin eserlerini piyanoda çalabiliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın misafir edeceği, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Kaan Yıldırım, iki, üç ve dört basamaklı sayılarla zihninde çarpma, bölme, toplama ve çıkarma yaparak, sonucu saniyeler içinde bulabiliyor. 

Bayrak hassasiyeti büyük yankı uyandırmıştı 
Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sabahı rüzgarın etkisiyle yüzüne çarpan bayrağı üç kez öperek, alnına koyduğu güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan ve sosyal medyada büyük ilgi gören Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 8 yaşındaki Beren Nafi Alsan bu davranışının ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Külliye'de misafir edilerek alacak. Beren Nafi'nin ikizi Ceren Nur da davetliler arasıda.