Konya’nın Ereğli ilçesinde sürücüler tipi nedeniyle yollarda mahsur kalırken, okullar da yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.
Ereğli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gece saatlerine kadar sürdürdü. Konya ve Karaman istikametine giden sürücüler tipi nedeniyle yollarda mahsur kalırken, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde bulunan okullar kaymakamlık kararı ile bir gün süreyle tatil edildi. İlçede görev yapan hamile ve engellilere ise iki gün idari izin verildiği öğrenildi.
Öte yandan, Ereğli-Konya karayolunun 20. kilometresi Organize Sanayi mevkiinde buzlanma nedeniyle araçların geçişlerine izin verilmedi. 30 kilometreyi 12 saatte gidebilen sürücüler, Karayolları ekiplerinin gerekli tuzlama çalışmaları yapmadıklarını iddia ederek tepki gösterdi. Buz pistine dönen karayolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle Karaman yolu üzeri Huzurevi mevkiinde sürücüler trafikte saatlerce beklemek zorunda kaldı. Buzlanma ve tipi nedeniyle yollarda mahsur kalan sürücüler, görüş mesafesinin 5 metreye kadar düşmesi nedeniyle Karaman yolundan geri dönmek zorunda kaldı.
Ereğli Meteoroloji Müdürlüğü ise gece hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düşeceğini açıklayarak, dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.