Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan proje ile Şehir Stadı’nda futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvada engelli öğrenciler vali yardımcılarının da oynadığı karma takımı 4-3 yenerken, engelli kızlar ise tribünde takımlarına destek çıktı.
Siirt Vali Yardımcıları Bahadır Yörük ve Ceyhun Dilşad Taşkın, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Siirt Barosu temsilcilerinin de yer aldığı karma takım, Türk Telekom Özel Mesleki Eğitim Merkezi zihinsel engelli öğrencilerinden oluşan takımla karşılaştı. Sağanak yağmur altında başlayan karşılaşma, zihinsel engelli öğrencilerin maçı 4-3’lük skorla kazanmasıyla sonuçlandı. Engelli erkek takımı maç oynarken, aynı okulun zihinsel engelli kız öğrencileri de tribünde okul takımına alkışlarla destek çıktı. Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşat Taşkın ve Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, maç sonunda galip gelen engelli öğrencileri tek tek tebrik etti.
Engellilerin sosyal hayata daha fazla katılımının sağlanması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Yörük, engelli bireylere büyük katkısı olan bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Proje koordinatörü Muzaffer Yılmaz ise, Engelliler Haftası’na denk getirilen futbol turnuvası ile engelli bireylerin topluma entegre olmalarının amaçlandığını söyledi. Yılmaz, ’Senden Farkım Yok’ projesi ile 15-25 yaş arası engelli 30 kişiden oluşan 1 voleybol kız, 1 futbol erkek takımı kurulduğunu söyledi.
Turnuvanın anısına vali yardımcılarına üzerine Türk bayrağı işlenmiş battaniye ve engelli öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.