Siyasetin heyecan fırtınası açıklanan adaylar ile zirve yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in AK Partiden aday olarak tekrar gösterilmesinin ardından gözler, AK Partinin kalesi Kahramanmaraş’a çevrildi. Önceki günlere yapılan temayül yoklaması sonrası ve komşumuz Gaziantep’in adayını açıklanmasının ardından Erkoç’un Ankara’ya gitmesi acaba tekrar aday olacak mı? Sorularını güçlendirdi. Özellikle Turizm alanında yaptığı yenilikler ile Kahramanmaraş’ı kısa zamanda tanınır hale getiren Erkoç’un tekrar aday olması bekleniyor. 
YENİ DÖNEM 
Başkan Erdoğan, öncelikle mevcut belediye başkanlarından devam edecekler ile  muhalefetin elinde olan bazı illerdeki adaylarını açıklayacak. Adayların açıklanacağı illerin arasında İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Artvin, Denizli, Çankırı yer alıyor. Gaziantep’te Fatma Şahin, Antalya’da da Menderes Türel, Konya’da Uğur İbrahim Altay yeniden aday gösterilecek. AK Parti Genel Başka Vekili Numan Kurtulmuş ise Ankara ve İstanbul’un belediye başkan adaylarının kesinleştiğini söylemişti. Kulislerde konuşulanlara göre İstanbul’da TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara’da da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin aday olacağı konuşuluyor.
ERDOĞAN VE BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR
Manisa, Adana ve Mersin’de de adayların belli olduğu, ancak Erdoğan’ın bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşme sonrasında bu isimlerin netlik kazanacağı belirtiliyor.
AK Parti'de belli olan bu 30 ilin ilçeleri için çalışmalar sürüyor. İlçelerin de yapılan çalışmalarla birlikte hafta sonuna kadar netlik kazanacağı belirtiliyor. Samsun, Ordu, İzmir, Adana gibi bazı illerde ise AK Parti sürpriz isimler üzerinde çalışma yapıyor.