ADANA (AA) - Evinde ölü bulunan Türk pop müziği sanatçısı Erol Büyükburç, memleketi Adana'da en son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkiliğine katılmıştı.

İstanbul Beşiktaş Bebek Yokuşu'ndaki evinde ölü bulunan 79 yaşındaki Büyükburç, memleketi Adana'da, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen kadınlar günü etkinliğine katılarak, şiir okumuş ve mini konser vermişti. Söylediği şarkılarıyla etkinliğe katılanlara güzel anılar yaşatan Adanalı sanatçı Erol Büyükburç'u dinlemeye çok sayıda kişi gelmişti.

Büyükburç etkinlikte, kadınların dünyaya melek olarak geldiğini düşündüğünü söylemişti.

Adana'da dünyaya geldiğini, annesi, anneannesi, teyze ve dayılarının ellerinde büyüdüğünü anlatan Büyükburç, "Onların verdiği terbiye, edep ne varsa hep bu topraklarda gelişti ve oluştu. O nedenle sizleri çok iyi bilirim, o kadar iyi tanır ve severim ki bu sevgimi bir koca kitap dolusu yazdım" demişti.

Büyükburç, daha sonra etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıtmıştı.

- Başkan Sözlü'nün mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de twitter hesabından yazdığı ''Türk Müziğinin duayen isimlerinden Erol Büyükburç'un ölüm haberini üzülerek duymuş bulunmaktayım. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. En son geçen hafta bir arada olduğumuz kıymetli hemşehrimiz Büyükburç'un vefatı hepimizi derinden yaraladı'' cümleleriyle üzüntüsünü paylaştı.