Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. 
Bayramların insanları kaynaştıran, dostluk, kardeşlik ve beraberliği pekiştiren müstesna günler olduğuna dikkat çeken Rektör Güven, bayramların manevi atmosferinden en iyi şekilde yararlanmanın gerektiğini kaydetti. 
Rektör Güven’in mesajı şöyle: 
“Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı simgeleyen bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın burukluğunu, bayrama kavuşmanın ise sevincini hep birlikte yaşamaktayız. Bayramlar hoşgörünün ve huzurun bir sembolüdür. Dargınlıkların ve kırgınlıkların yerini barış ve kardeşliğe bıraktığı, büyüklerin hatırlandığı, küçüklerin sevindirildiği bu müstesna günlerin değerini en iyi şekilde bilmeli, bayramı bayram gibi idrak etmeliyiz. Geride bıraktığımız manevi atmosferi oldukça yoğun mübarek Ramazan ayında fakir fukarayı gözeterek, mazluma, garibana, yardım dileyene el uzatarak gerçekleştirdiğimiz iyilikleri, bayram ve bayram sonunda da daim eylemeliyiz. 
Bu vesilelerle başta üniversitemiz ailesi olmak üzere, Kayseri halkı, ülkemiz ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, huzur ve barış içerisinde bir bayram dilerim.”