KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, kardeş bölüm ilan edilen Afganistan Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kitap yardımında bulundu.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Afganistan Cevizcan Üniversitesi’nde Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından inşa edilen kütüphaneye ERÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kitap göndererek destek verdi.

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç önderliğinde gerçekleştirilen organizasyon ile bin 200 kitap toplanarak Afganistan Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne gönderildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bir arkadaşımızın aracılığıyla orada ihtiyacı olan Türk kökenli Müslüman kardeşlerimizin olduğunu duyduk. Kardeşlerimize yardım etmemiz gerektiğini düşündük ve bu projeyi bölümümüzün öğretim üyeleri ve öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Göndereceğimiz kitap sayısının bin 200 olduğunu duyunca yetkililer şaşırdıklarını, bu kadar kitabı beklemediklerini, bunun çok büyük bir hizmet olacağını söylediler. Bunun yanında ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yaptık. Türkiye’den Erciyes Üniversitesi’nin böylesi bir yardım kampanyası aracılığıyla, kardeşlerimizle alakamızın olması son derece gurur vericidir."

Yardımdan dolayı Afganistan Türk Konsolosluğu Kılıç'a teşekkür belgesi gönderdi.