ERZURUM (AA) - Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen'in kardeşine ait matbaada, paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı iddiası üzerine yapılan operasyon sonucunda açılan ve Fetullah Gülen'in ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan 22 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Samih Yalçın, aralarında Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve kamuoyunda "Kemal Gülen" olarak tanınan Kevser Gülen'in de yer aldığı sanık avukatları katıldı.

Davada sanık olarak yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen ile Salih Gülen ise duruşmada yer almadı.

Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Fetullah ve Salih Gülen hakkındaki yakalama kararlarının devamı ile Samih Yalçın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Fetullah Gülen hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Erzurum'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, "Fetullah Gülen'in kardeşine ait matbaada, paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı" iddiası üzerine düzenlenen operasyonda suç unsuru olduğu değerlendirilen pek çok doküman ve materyal ele geçirilmiş, gözaltına alınan matbaanın ortağı Samih Yalçın tutuklanmış, Fetullah Gülen ve kardeşi Salih Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, "Gülen Matbaası" isimli iş yerinden ele geçirilen doküman ve notların incelemesi sonucu, örgütün gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi iletişim alanındaki faaliyetler verdiği, bu yayın organlarının faaliyetlerini ve yayın hayatını örgütün çıkarları doğrultusunda sürdürerek talimatları örgütün üst düzey yetkililerinden aldığının belirlendiği kaydedildi.

İddianamenin Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabulüyle Fetullah Gülen hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan 22 yıla kadar hapis, Salih Gülen ve Samih Yalçın hakkında ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.