Esenyurt Belediyesi, Euro 2016 D Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası boyunca oynayacağı maçlar için ilçeye dev ekran kurdu. Yüzlerce vatandaş burada kurulan dev ekranda maçı izlerken, Taksim başta olmak üzere İstanbul’daki bir çok kafede de milli maç heyecanı yaşandı.
Esenyurt Belediyesi tarafından Gaziler Parkı’na kurulan dev ekranda vatandaşlar milli maç heyecanını birlikte yaşadı. Parkta Türk Milli Futbol Takımı’nın Euro 2016’da oynayacağı maçların izlenmesi için özel bir alan oluşturuldu. Esenyurt Gaziler Parkı’na kurulan dev ekranda milli takımın maçını izleyen vatandaşlar, millilerin sahadaki heyecanına ortak oldu. İlçede kurulan dev ekranın yanı sıra Taksim başta olmak üzere İstanbul’daki birçok kafede de milli maç heyecanı yaşandı. Vatandaşların hep birlikte izlediği ve Hırvatistan takımına 1 golle mağlup olan millilerimizin heyecanına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da ortak oldu.
Devre arası bir açıklama yapan Başkan Kadıoğlu, “İlk milli maçımızı Ramazan şenliklerinin yapıldığı alanda halkımız daha büyük alanda milli maçı seyretsinler diye sistemi kurduk. Şu anda ben de onlarla beraber ilk milli maçımı izliyorum. Şu an 1 - 0 mağlubuz ama inşallah ikinci yarı galip gelmek için Fatih hocanın planı vardır. Esenyurt’ta farklılık olsun istiyoruz. Bu da ihtiyaçtır. Milli bir bilincin gelişmesine vesile olur diye bugün böyle bir uygulama başlattık” dedi.