Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan vatandaşlar ile İstanbul Taksim Meydanı’nda buluştu. Bağış, “Bu haşhaşilerin birçoğu hapiste, kaçanlar da yurtdışında hapis hayatı yaşayacaklar çünkü bir daha bu ülkeye giremeyecekler” dedi.
Egemen Bağış, 15-16 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimini engellemek için sokağa çıkan vatandaşlarla İstanbul Taksim Meydanında buluştu. Bağış, “15 Temmuz akşamı Türk ordusunun içerisine sızmış bir grup haşhaşi virüsler, paralel ihanet çetesinin ahlaksız, şerefsiz hain mensupları maalesef bu ülkenin insanına kendi milletine, bu ülkenin insanın ödediği vergilerle satılan silahlarla, tanklarla, uçaklarla saldırıp bu ülkeye bir işgal gerçekleştirmeye çalıştı. Darbe değil işgal yapmaya çalıştılar. Ama bu ülkenin temiz insanları, Cumhurbaşkanları ve Baş Komutanları Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak verdiler. Siviliyle, polisiyle, iyi niyetli temiz kalpli vatansever askeri ile bütün vatandaşlarımız, AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Boşnağı, Zazası, Müslümanı, Ermenisi, Musevisi bütün inançlara sahip olan vatandaşları bir oldular, beraber oldular ve biz demokrasiye sahip çıkacağız dediler” dedi.
“Haşhaşi rezil paralel ihanet çetesi mensuplarına şamarı bu güzel insanlar indirdi”
Vatandaşın demokrasiye sahip çıktığını belirten Bağış, “Bu ülkede bizi kimin yöneteceğine sandık karar verir onu değiştirmek gerekiyor ise de ona sandık karar verir dediler. Demokrasiye istikrara sahip çıktılar. Meydanda gördüğünüz milyonlar Türkiye’nin 81 ilinde meydanlarda toplanan insanlar gerçek demokrasi kahramanları. Onlar bu ülkenin gerçek efendileri. Bu millete efendilik yapmak isteyen haşhaşi rezil paralel ihanet çetesi mensuplarına şamarı bu güzel insanlar indirdi. Onlara müteşekkiriz onlara şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.
“Montajlarla, iftiralarla, algı operasyonu yapıp ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar”
Darbe girişiminde bulunup da yurt dışına kaçanların bir daha ülkeye giremeyeceğini söyleyen Bağış, “Bu haşhaşiler gün geldi Türkiye’nin iş adamlarını himmet adı altında haraca bağladılar. Daha sonra bu ülkenin yöneticilerine olumsuz raporlar verip, istihbarat raporları hazırlayıp, yükselmelerine mani olup kendi elemanlarını onların yerlerine koyup devlete sızdırdılar. Bu ülkenin komutanlarına askerlerine kendi gönüllerinde yapan işi iftira atarak darbeci diyerek hapislere attılar. Dönemin Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanımıza ve onun en yakın çalışma arkadaşlarına komplolar kurup, iftiralar atıp montajlarla hakaret ettiler algı operasyonu ile Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştılar. Bu millet izin vermedi. Ne zaman ki bu milletin meclisine saldırdılar, köprüde insanları taradılar, polisimizin merkezlerine füze yağdırdılar işte o zaman bu milletin bıçağı kemiğe dayandı ve millet demokrasiye sahiplendi ve bu haşhaşileri bu ülkeden bir daha giremeyecekleri şekilde yok etti, kovdu. Birçoğu hapiste, kaçanlar da yurt dışında hapis hayatı yaşayacaklar çünkü bir daha bu ülkeye giremeyecekler” ifadelerini kullandı.