İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatının itirazı sonucu tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 Eylül'de tutuklanan Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz, dün nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti.

Avukat Kocagöz, itiraz ve tahliye talepli dilekçesinde, müvekkilinin emekli olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmasını istedi.

Talebi değerlendiren hakimlik, "emekli olması ve atılı suçun tutukluluk haliyle orantılı bulunmaması" gerekçesiyle Çapkın'ın tahliyesine hükmederken, şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştırdı.

Süreç
FETÖ'nün mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı. Daha sonra gözaltına alınan Çapkın da Pendik Kaymakamı Osman Tunç, müfettişler Gürkan Polat ve Yılmaz Kurt ile savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 3 Eylül'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.