Darbe girişimi sonrası ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye’ olmak suçundan göz altına alınan ve aralarında eski KOM Şube Müdürünün de olduğu 6 polis tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Darbe girişimi sonrasında paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında şüpheli polislere CMK 147/1 maddesi uyarınca suçları anlatıldı.
Emniyet Teşkilatına girişlerini anlatan polislerden Y.K. FETÖ yapılanmasına ilişkin bir yapılanmayı bilmediğini yapılanmayı basından duyduğu kadarı ile bildiğini söyledi.
Aile,sosyal ve dini yaşantısı boyunca FETÖ yapılanması ile alakası olmadığını ileri süren polis memuru T.A. ise savunmasında, “Abi yada imam dedikleri kişilerden tanıdıklarım yoktur. Sohbetlerine katılmadım beni davet edende olmadı.”dediği iddia edildi.
“Eski KOM Şube Müdürü aleyhine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi”
Kırşehir Emniyet Müdürlüğünde 3. Sınıf Emniyet Müdürü olarak birim amiri emrinde çalışan ve KOM Şube Müdürlüğü de yapan A.Ç. ev aldığını ve parasının bir kısmını eşine vererek eşinin parayı, mütaasıp olmasından dolayı Bank Asya’ya yatırdığını belirtti. Eski KOM Şube Müdürü A.Ç. Bir ev almıştım. Paraya sıkıştım. Ödemeleri yapılandırmak için evi sattım. Paranın bir kısmını Halk Bankasına yatırdım. Kalanını da eşime verdim. Eşim benim haberim olmadan mutaasıp yapısının da olmasından dolayı parayı Bank Asya’ya yatırdığını söyledi. Kendisine bu durumun başımızı çok ağrıtacağını söyledim. Anlatılan her şeyi basından duydum. FETÖ yapılanmasına dair herhangi bir yayın organına aboneliğim yoktur.” ifadelerini kullandı.
Darbe günü tatilde olduğunu da söyleyen A.Ç. “15 Temmuz tarihinde tatilde idim. Darbe teşebbüsü olduğunu bana kızım söyledi. Açığa alındığımı ise bana Konya Emniyetinde söylediler.”şeklinde konuştu.