Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun MİT’e çalıştığı yönünde bir ifadesinin bulunmadığını söyledi.

Mahkemede, bazı haberlerde iddia edilenin aksine, "Miroğlu'nun MİT'e çalıştığı ya da Musa Anter cinayetinde yer almış olabileceği" yönünde bir ifade vermediğini kaydeden Eymür, "Bir kere söylenenlerin bir mantığı yoktur. Orhan Miroğlu’nun MİT’e çalıştığını söylemedim. Böyle bir bilgim de yoktur. Olsa bile ben söylemem. Devletin sırrı olan bir bilgiyi vermem. Ama böyle bir şey zaten yok. Nereden çıkarmışlar şaşırıyorum. Benim söylemediğim bir sözü niye bana mal ediyorlar? Yeşil'in MİT tarafından alınmış 100 sayfalık ifade tutanağı var. Buradan bir bölümünü çıkardım, mahkemeye sundum. Ayrıca aynı ifade daha önce de Ergenekon davalarının görüldüğü mahkemeye MİT tarafından ulaştırılmış." diye konuştu.

Yeşil'in söz konusu ifadesinde Orhan Miroğlu'nu "Tayfun" olarak tanıdığını söylediğini aktaran Eymür, "Tabi bir açılımı yok. Ayrıca Yeşil'in o tarihte MİT'le bir ilişkisi yok ki Miroğlu'nun MİT elemanı olup olmadığını bilsin. Yeşil, o tarihte jandarmaya çalışan birisi. O dönemde her türlü hüviyeti vermişler. Her yere gidip çıkıyor. O dönemde Yeşil'e o yetkiyi veren kişilere hesap sormak lazım." ifadelerini kullandı.

Musa Anter cinayetinde sorumluluğun JİTEM’e ait olduğunu söyleyen Eymür, "Bu tarihte JİTEM vardır. Benim kanaatim, Anter'i JİTEM'in öldürdüğü yönündedir. Yeşil 'Musa Anter'i ben öldürmedim’ demiyor ki" dedi.

"Yeşil, Anter'in oğlunu işaret ediyor"
Yeşil'in "Musa Anter cinayetinde kullandım" dediği PKK üyesi kişinin kim olduğunu gerçekten bilmediğini, bilmesi halinde bugüne kadar mutlak surette açıklamış olabileceğini dile getiren Eymür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olmayan bir şeyi abartılı bir şekilde söylemem. Yeşil orada Miroğlu’ndan daha ziyade Musa Anter'in çocuğunu işaret ediyor. Yeşil, Musa Anter'in oğlunun söz konusu PKK'lının kim olduğunu bildiğini ve söylemediğine dikkati çekiyor. Tabii hangi oğlunu kast ettiğini bilmiyorum."

"İşin içindeyse niye vurulur?"
"Orhan Miroğlu bu işin içinde olsa niye vurulur" diye soran Mehmet Eymür, "Adam hem MİT ajanı, hem o tarafa çalışıyor hem de vuruluyor. Bunu neye bağlıyorsunuz, bunun nasıl bir mantığı var? Miroğlu, 5 tane mermi yemiş o zaman. Davanın açılması için şikayetçi olan da Miroğlu'dur. Susurluk olayını ilk defa ortaya koyan benim. Ama, Susurluk'ta sanık olarak ifademi aldılar. Türkiye'de maalesef işler böyle.” değerlendirmesinde bulundu.