Eskişehir Sivrihisar’da KOSGEB desteğiyle yöresel ev yemekleri üzerine dükkan açan 2 kadın, 3 kadına daha istihdam sağlayarak ilçede bir ilke imza attı.

Sivrihisar’da yaşayan Canan Damlacı ve Şirin Çakar, belediye ve KOSGEB kurslarına katılarak yeni fikirler edindi. Yöresel ev yemekleri üzerine bir yer açmak isteyen kadınlar, KOSGEB kredisi ile amaçlarına ulaştı. Yanlarına 3 kadın çalışan da alan girişimci kadınlar, ilçe halkının da takdirini kazandı.

Yeni lokantalarının ismini Çeşmicihan Yöresel Ev Yemekleri koyduklarını aktaran Canan Damlacı, "Bugüne kadar ev hanımıydık. Bu yaştan sonra da çalışacağız. Sivrihisar Belediyesinin kurslarına katılarak, bir aile ortamı oluşturduk. Sivrihisar’ın turizmde gelişeceğine ben inanıyordum. Eskiden yıkık dökük yerler çok fazlaydı ama son zamanlarda buralar hak ettiği değeri gördü. Gelen turlar için bir şeyler yapmak istedim. Eşim çok arkamda durdu. İlk istediğim projeler olmasa da şimdilerde bir yöresel yemekler sunacağımız bir yer açmak istedik. 4-5 masalık bir yer istiyorduk ama daha büyük bir yer nasip oldu. KOSGEB kredisiyle burayı açtık. Yöresel ev yemekleri; bamya çorbası, kelem dolması, su böreği, baklava, höşmerim, pırasa dolması, göce dolması, keşkek, arabaşı gibi daha bir çok lezzeti burada sunuyoruz. Bütün ürünlerimizi günlük çıkarıyoruz. Sulu yemeklerimiz de var ama yoğunluk yöresel yemeklerde. Sivrihisar’da girişimci olarak biz ilkiz. Çalışanlarımızın tamamı bayan, 5 bayan çalışıyoruz. 5 bayan arasında yemekleri paylaştık. Herkesin menüsünde farklı yemekler var yani kim neyi daha iyi yapıyorsa, sorumlu kişi o oluyor. Burayı açınca teşekkür telefonları aldık. Vatandaşlar yöresel yemek olunca güzel tepkiler verdiler. Bunun yanında dükkanımızın bir köşesinde de yöresel ürünleri de vatandaşlarımız görüp alabilecek" dedi.