Türkiye’nin yaşadığı darbe girişimi sonrasında başladığı mücadele konusundaki haklılığını dünyaya duyurmak amacıyla seferberlik başlatan İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, üzerinde farklı dillerde “Washington bombalansa siz ne yapardınız” sorusu bulunan afişleri Taksim’in çeşitli noktalarına astı.
Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin haklılığını dünyaya duyurmak amacıyla başlatılan girişimlere İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nden önemli bir destek geldi. “Siz ne yapardınız” başlığı altında Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca afiş ve broşür bastıran birlik, turistlerin Türkiye’nin yaşadıklarını anlamasını ve Türkiye’den korkmaması amacıyla bastırılan broşür ve afişleri Taksim’in çeşitli noktalarına astı. Taksim’de yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, çalışma hakkında açıklama yaptı.
FETÖ ile ilgili yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, “İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği olarak siz ne yapardınız diye ülkemize gelen yabancılara bunu anlatmak amacıyla afişler hazırladık. Washington’u bombalasalardı ne yapardınız tanklar, FETÖ’cü olan askerler halka kurşun sıksa ne yapardınız diye hazırladığımız 10 çeşit afişi bugün tanıtıyoruz. Ülkemize gelen bütün yabancılara bu afişlerimizle hem Türkçe olarak hem de Almanca, Fransızca ve İngilizce olarak bastırdık. Bunları ilk önce Taksim’de büfelerimize ve turist olan yerlerimize afişliyoruz. Daha sonra Sultan Ahmet’e geçeceğiz. Hava alanına geçeceğiz. Bütün her yerde bunları afişleyeceğiz. Yarından itibaren de havaalanından gelen turistlere bunları küçük kitapçıklar halinde vereceğiz” dedi.
Türkiye’de yapılanları herkese anlatmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Bizim bu FETÖ’cü teröristlerin ülkemize neler yaptığını bütün dünyaya duyurmamız lazım. Bunları büfelere lokantalara hepsine asıyoruz. FETÖ terör örgütünü herkese şikayet ediyoruz ve diyoruz ki haklı olan davamızda başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere herkesin bunu görmesini istiyoruz. Herkes gittiği zaman ülkesine bunu anlatacak. Bu bir milli sefer” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından Başkan Faik Yılmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, yanlarında getirdikleri afişleri iş yerlerine astı.