OBA Makarna ve Bir Dilek Tut Derneği, hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini yerine getirerek, onlara umut, neşe ve hayata tutunma gücü sağlayan önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Esra Erol’un da destek verdiği proje kapsamında Gaziantepli nöroblostom hastası küçük Gamze’nin hayalleri gerçekleştirildi.
OBA Makarna ve Bir Dilek Tut Derneği, Gaziantep’te nöroblostom hastası Gamze Terkos’un hayalini gerçekleştirdi. Küçük Gamze, çok sevdiği ve daha önce telefonla konuştuğu Esra Erol ile bir pastanede bir araya geldi. Esra Erol, kendisini görünce çok mutlu olan küçük kız ile bir süre ayakta sohbet etti. "Esra Erol’un tanıdın mı beni, ben kimim?" diye sorması üzerine Gamze, "Seni tanıdım, telefonla konuştuk" diye cevap verdi. Erol, yanaklarından öptüğü Gamze’ye bu kez “Ne istiyorsun sen" diye sordu. Gamze, “Oyuncak, kazak, Pepe, yatak" diyerek isteklerini ardı ardına sıraladı. Esra Erol ve Oba Makarna İletişim Direktörü İpek Cıncıkcı’nın elinden tuttuğu küçük Gamze, çok sevdiği kahramanların resimlerinin de yer aldığı salona götürüldü. Salondaki balonları, çizgi film kahramanlarının resimlerini ve pastayı görünce sevinç çığlıkları atan Gamze, sevdiği şarkılar eşliğinde Esra Erol ve İpek Cıncıkcı ile birlikte dans edip oynadı. Esra Erol ile birlikte halay çeken ve . doğum günü kutlaması yapan küçük Gamze’ye hayal ettiği dizüstü bilgisayar ve yanında onlarca oyuncak hediye edildi. Hazırlanan doğum günü pastasını İpek Cıncıkcı ile birlikte kesen Gamze, kendisine verilen oyuncak hediyeleri ve dizüstü bilgisayarı görünce sevinç çığlıkları attı. Gamze, sevdiği kahramanlar ve renklerle donatılmış salonda sevdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.
Kendisine sürpriz bir doğum günü hazırlayan Oba Makarna ve Bir Dilek Tut Derneği yetkililerine teşekkür eden küçük Gamze, “Rüya gibi bir gün geçirdim. Bugün hem sürpriz bir doğum günü yaşadım, hem de hayalimdeki bilgisayara kavuştum. Beni yalnız bırakmayan İpek ablaya, Esra Erol’a ve mutlu olmam için çabalayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Oba Makarna ve Bir Dilek Tut Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü projenin kendisi için büyük anlam ifade ettiğini belirten Esra Erol, “Bugün hayatımın en güzel ve en anlamlı günlerinden birisi. Burada küçük bir çocuk olan ve önemli bir hastalıkla mücadele eden Gamze’nin hayalindeki bir anı yaşamasını sağladık. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklarımızı hayata bağlamak, onlara yaşama sevinci aşılamak zorundayız. Benim için bundan büyük mutluluk olamaz. Oba Makarna ve Bir Dilek Tut Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü bu çalışmayı sonuna kadar destekleyeceğim” şeklinde konuştu.
Oba Makarna Kurumsal İletişim Koordinatörü İpek Cıncıkcı ise, bu organizasyonla projenin startını verdiklerini ve zaman içerisinde birçok çocuğun dileğini gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade ederek, “Dileğin gerçeğe dönüştüğünü görmek bir çocuk için unutulmaz bir deneyimdir, özellikle de hayati tehlikesi olan bir çocuk için. Anne-babalar için ise özel bir anı yaratmanın zamanıdır; belleklerde hep yer edecek bir anı. Projenin amacı insanların umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirmektir” diye konuştu.
Nöroblastom, bebeklik çağında en sık görülen kanser türüdür. Türkiye’de her yıl tespit edilen yaklaşık 2 bin 500 çocuk kanserinin yüzde 10’unu nöroblastom vakaları oluşturuyor. Beyinden tüm vücuda mesaj taşıyan sinir sistemi kaynaklı bir kanser türü olan nöroblastomın henüz kesin bir tedavisi bulunmuyor.