Her geçen gün yeni güzellik trendlerinin çıktığı dünyada son moda ’Yok makyaj.’ Tüm ünlülerin makyajsız halleri sosyal medyada yayılırken; estetisyenler makyajsız dolaşmanın özgüvenle ilgisi olmadığına dikkat çekiyor. Estetisyen Yasemin Miras, “Yüzümüze sürdüğümüz bir rujun, bir renklendiricinin, bir allığın bile bizi daha pozitif bir simaya büründürdüğünü kimse inkâr edemez” dedi.
Ünlü şarkıcı Alicia Keys tarafından başlatılan ’Sıfır Makyaj’ trendi kısa sürede birçok ünlüyü de etkisi altına almayı başardı. Kimileri “Makyajsız da güzelim” diyerek herkese rest çekerken, kimileri “Gözüme kalem çekmeden bakkala gitmem” diyor.
Ünlü Estetisyen Yasemin Miras da “Sıfır makyaj” konusunun abartıldığına dikkat çekerek, “Makyaj doğallığı bozmadan, kişiliğin önüne geçmeden, yüzün kusurlu yanlarının kapatılıp; güzel kısımlarını ortaya çıkaran, kişiliği yansıtan bir sanat” dedi.
“Makyaj karşı tarafa saygıdır”
Bilinçli bir şekilde yapılan makyajın, kadınların bireysel güzelliğini ortaya çıkardığını belirten Miras, “Özenli ve bilinçli makyaj yapan bir kadın hayata olumlu bakan, kendine güvenen, sosyal çevresinde aktif bir kadındır. Doğru makyaj; kadının kendisini güzel ve öz güvenli hissetmesini sağlar. Çevresi tarafından da o şekilde algılanır. Bu da makyajın önemli bir iletişim aracı olduğunu gösterir bize. Makyaj; sosyal anlamı ile de önemlidir, iletişim halinde olduğumuz insanlara karşı saygı ifadesidir” şeklinde konuştu.
“Başkasına benzemek için yapılmamalı”
Başkalarına benzemek için makyaj yapmanın son derece büyük bir hata olduğuna değinen Estetisyen Miras, “Makyaj asla fazla boyanmak değildir. Size bakanların önce makyajınızı değil, sizi görmesidir. Günümüzün kadınları; iş hayatı ve sosyal hayat içerisinde o kadar fazla aktif rol almaktadır ki, bu yüzden her daim temiz, bakımlı, şık olmak zorundadırlar. Aslında bu bir zorunluk olmaktan çok, kişinin kendisini daha iyi hissetmesi içindir. Gözümüze çektiğimiz bir göz kaleminin, bakışımızın ifadesini değiştirdiğini ve suratımızı bir göz kaleminin bile sihirli bir dokunuş yaptığının farkındayız. Yüzümüze sürdüğümüz bir rujun, bir renklendiricinin, bir allığın bile bizi daha pozitif bir simaya büründürdüğünü kimse inkâr edemez” diye konuştu.
‘Yok Makyaj’ın sırları
Makyaj yaparken doğal olmanın sırlarını paylaşan Miras, “Doğru malzemeyi bulup, cildimize en uygun ürünleri seçmeliyiz. Yüzümüze en uygun makyajı yapmalıyız. Makyajımızı temizlemeden uyumamalı ve cildimizi mutlaka nemlendirmeliyiz. Makyajımızı yapmadan önce cilt tipimize uygun bir jelle cildimizi temizlemeliyiz. Sonrasında nemlendirici kullanmalı, fondöten yerine BB krem sürmeliyiz. Ancak bunun da cilt rengimize ve yapımıza uygun olması gerekiyor. Göz kalemi kullanmayıp, rimel kullanırsak daha doğal bir görünüm elde etmiş oluruz. Allık kullanacaksak sadece elmacık kemiklerimizin üzerine pembe- şeftali tonlarında bir ürün uygulamalıyız. Göz makyajı sizi tatmin etmediyse kirpik diplerine çok ince bir şekilde kalem çekebilirsiniz” dedi.