"Et Profesörü" olarak anılan Cüneyt Asan, kurban paylarını mutlaka insanların kendi elleri ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtması tavsiyesinde bulunarak, “Onun bunun eline ne idiği belirsiz insanların eline vermesinler. Nereye gittiği belli olmayan adreslere gitmesin, doğru adreslere gitsin” dedi.
İstanbul’da babası kapıcılık yaparken bir kasap dükkanında 10 yaşında çırak olarak çalışmaya başlayan ve o tarihten bugüne dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cüneyt Asan, et keserken yaptığı şovlarla tanınıyor. "Et Profesörü" olarak anılan Cüneyt Asan, davetli olarak geldiği Tokat’ta işinin püf noktalarını dile getirdi. Bir restoranda düzenlenen programda davetlilere hünerlerini sergileyen Asan, etin ne kadar az pişirilirse besin değerinin o kadar arttığına dikkat çekti. İş ahlakının önemine değinen Asan, “İşi ahlaklı yapmak çok önemlidir. Yani size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmadığınız takdirde bunu da işe yansıttığınız da hayatınız ve işiniz düzene giriyor. Çünkü ona emek veriyorsunuz ahlaklı olduğu için bir süre sonra emeğiniz hak olarak geri geliyor” dedi.
“Ne yaparsa yapsınlar bizi yıkamayacaklarını bilmeliler artık”
Tokat’ı ve Tokatlıyı çok sevdiğini kalbinin yarısını bırakarak kentten ayrılacağını ifade eden Asan, bu zor günlerde insanların birbirlerine biraz daha hoşgörülü olmalarını, birbirlerine daha fazla sarılmaların ve daha üretken olmalarını tavsiyesinde bulunarak iyi günlerin yakında olduğunu, her şeyin güzel olacağını düşündüğünü kaydetti. Darbe girişimi ve sonrasında devam eden terör olayları nedeniyle mesaj veren Asan, “Her zaman ülkemizde gruplarla beraber yaşadığımız için kullanılmaya çok uygunmuş gibi görünüyor. Ama artık biz de dersimizi çıkarmalıyız. İnsanların, dışarıdaki milletin, onun bunun bizi kullanmalarına müsaade etmemeliyiz. Çünkü bin yıldır beraber yaşamaktayız. Herkes artık bunu bilmeli. Yani ne yaparsa yapsınlar bizi yıkamayacaklarını bilmeliler artık. Onlar biliyor sorun bizde, lütfen ufak tefek ateşlemelere gazlara gelmeyelim. O kadar yani” diye konuştu.
“Kurban etlerini kendileri dağıtsın, ne idiği belirsiz insanların eline vermesinler”
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tavsiyelerde bulunan Asan şöyle konuştu: “İnsanların kurbanın neden kesildiğini iyi bilmeleri gerekiyor. Kurban kesilmeli ve 3/1’ini kendilerine almalılar. Kalan bölümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtmalılar. Kurban paylarını dağıtırken nereye vermek istiyorlarsa kendi elleri ile mutlaka dağıtsınlar. Onun bunun eline ne idiği belirsiz insanların eline vermesinler. Nereye gittiği belli olmayan adreslere gitmesin, doğru adreslere gitsin. Kurban kesildikten sonra nasıl korunması gerektiği çok önemli. Yoksa etler bozuluyor. Eti soğuduktan sonra parçalasınlar. Buzluklara, ufak ufak parçalara ayırarak koysunlar. Uzun vadede yiyecekleri etleri -18’e koysunlar, bir seferde ne kadar et kullanılacaksa o kadar bölümler bölerek buzluğa koysunlar. 2-3 gün içinde kullanacaklarını da buzdolabında 4 derecedeki bölmeye koysunlar. Ama yine günlük kullanma gramları kadar ayırsınlar. Bu şekilde kullanırlarsa hiçbir sorun olmaz. Kurban etini mümkünse karkas halinde en az bir gün beklettikten sonra parçalasınlar. Ya da hemen bir kavurma yapalım diyorlarsa bir budunu alıp kavurma yapsınlar geri kalanı bütün dursun. Sonra da her zaman alışveriş yaptıkları kasaba götürüp parçalatsınlar. O zaman çok daha değerli bir şekilde kullanmış olurlar.”