ADANA (AA) - MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile tutuklu savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı'nın Ankara'da özaltına alınan avukatı Alp Değer Tanrıverdi, Adana'da sağlık kontrolünden geçirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında verilen yakalama kararı sonrası Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki evinde gözaltına alınan Tanrıverdi, Adana'ya getirildi.

Tanrıverdi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Adana Adli Tıp Birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Tanrıverdi, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Tanrıverdi, gazetecilerin "Evinizde devlet sırrı olan belgelerin çıktığı söyleniyor, doğru mu?" sorusuna, "Bunlar benim baktığım dosyanın belgeleri. Ben savcıların avukatıyım." cevabını verdi.

Adana ve Hatay'da MİT tırlarının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, tırların durdurulmasında görev alan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık ile savcılar Karaca, Takçı ve Şişman tutuklanmıştı. Savcılar, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan iki öğretmen de sağlık kontrolünden geçirildi.