Sivas’ta müteahhitle anlaşamayınca evinin önüne 5 metrelik çukur açılan 82 yaşındaki Emine Kutluca’ya, Vali Davut Gül sahip çıktı. Yaşlı kadını kaldığı akrabalarının evinde ziyaret eden Vali Gül yaşlı kadına yeni ev sözü verdi.
Kızılırmak Mahallesi’nde 2 katlı müstakil evde yaşayan 82 yaşındaki Emine Kutluca’nın evinin bulunduğu sokaktaki diğer evlerin sahipleriyle görüşen müteahhit firma hak sahipleriyle anlaşma sağladı. Yaşlı kadınla da görüşen müteahhit firma evini, kat karşılığı vermek isteyen kadınla anlaşamadı. Başka hissedarları da olan evin sahipleriyle anlaşma sağlayamayan müteahhit firma evin bulunduğu sokaktaki anlaştığı evleri yıktı. Müteahhit firma yaşlı kadının evden çıkması için evin elektriğini ve suyunu kesti. Sokakta bulunan diğer evler yıkılınca Kutluca’nın evine girmek için kullandığı kapının önünde yıkımın ardından yaklaşık 5 metre yükseklikte çukur oluştu. Evin suyu olmadığı için tuvalet ihtiyacını komşularında karşılayan yaşlı kadın, evinden dışarı çıkmak için komşusunun evinin bahçesini kullanarak mağdur olan yaşlı kadının durumunu kamuoyuna duyuran İhlas Haber Ajansı’nın haberinin ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül’e talimat vererek konuyla ilgilenmesini istedi.
Yaşanan mağduriyeti haber alan ve yaşlı kadını kaldığı akrabalarının evinde ziyaret eden Vali Davut Gül, yaşlı kadına devletin her zaman yanında olduğunu söyleyerek, yaşanan sıkıntı hakkında detaylı bilgiler aldı. Devlet olarak inşaat firmasıyla ilgili yasal işlem başlatılacağını dile getiren Gül, yaşlı kadını kendi konutunda dahi misafir edebileceğini, dilerse istediği yerden ev kiralanması suretiyle her türlü eşyasının da temin edileceğinin sözünü verdi.
İnşaat çalışmasının yürütüldüğü alana gidip bölgeyi inceleyen Gül, mağduriyete sebep olan yüklenici firma yetkilisiyle bizzat görüşüp kendisine uyarılarda bulundu. Ziyaretin sonunda yaşlı kadına yeni bir ev kiralandığı ve en kısa süre içerisinde de yeni eşyalarının alınacağı öğrenildi.