Evliya Camiini dolduran yüzlerce Bayan, Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1445, yıldönümünde, “Hz. Peygamber, Tevhid ve vahdet” konulu insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım ana temasının işlendiği programla bir araya geldiler. Katılımın yoğun olduğu program, Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle taçlandırıldı ve Elif Kümet, Şule Eren, Nurdan Tolun, Sariye Demir, Kamer Nur Gözel’den oluşan koro Efendimizi anlatan birbirinden güzel ilahilerle programı süsledi.

Programın açılış Kuran tilavetini Kur’an Kursu öğreticisi Şule Eren yaptı. Evliya Kız Kur’an Kursu öğreticisi Ayşe Okumuş açılış konuşmasında Rahmet-i Rahman’ın tecellisine mazhar olma ve Efendimizin şefaatine nail olmak iştiyakıyla çarpan yüreklerle bu kutlu zaman diliminde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kurs öğreticisi Okumuş konuşmasında Allahın sevgilisi, insanlığın ümidi Peygamberimizin müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildiğini, Hz. Muhammed
Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrifini büyük mutluluk ve ona duyulan hasretle kutladıklarını söyledi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI


Üç aylar ve Kutlu doğum konulu konuşma yapan Uzman öğretici Sariye Demir, “Ey iman edenler, Allah’tan korkun, herkes yarına ne hazırladığına bir baksın. Allah’tan sakının çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır.”ayetiyle konuşmasına başladı. Demir, Üç ayların manevi ikliminden bol bol faydalanılması gerektiğinin altını çizerek, yapılan duaların daha çok kabul edildiği günahların daha çok bağışlandığı ve hayatımızda yeni bir sayfanın açıldığı bu bereketli zaman dilimlerinde, büyüklerin gönülleri alınmalı, eş ve dostların hatırları sorulmalı, aramızdaki kırgınlıkları bir tarafa atmalı, kimsesiz ve yoksulları gözetmenin gerektiğini vurguladı.
Sariye Demir konuşmasının sonunda bu mübarek ayların dinimizde müstesna yeri olduğunu, Kutlu Nebinin doğumunu ve bu mübarek ayların bizler için bir kurtuluş yolu olduğunu bilinmesi istedi.
Program Kurs öğreticisi Sıdıka Aksoy’un hatim duasıyla son buldu. Programa Hacı Ali Akça ve Zeynel Abidin Kız Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileride katıldı.