Üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’ne ve çevresine akın ederken, kandil için Eyüp Sultan’a gelenlere Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi.
Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle, her yaştan insan Regaip Kandilini idrak etmek için Eyüp Sultan Camii’ni doldurdu. Eyüp Sultan Camii’ne akşam namazından sonra gelen insanlar için Eyüp Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ikram edildi. Kandil gecesine özel olarak hazırlanan programı dinlemek isteyen vatandaşlar cami içerisini ve avlusunu dolup taşırdı. İlahilerin söylendiği ve duaların okunduğu programda eller semaya açıldı. Eyüp Belediyesi’nin ikram ettiği pilavları tatmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, Mehter Takımı tarafından da ilahiler çalınıp söylendi.
Pilav dağıtımı sonrası konuşan Eyüp Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sanlav, Regaip Kandilini ihya için bir araya gelindiğini ifade ederek, “Allah-u Teala ibadetlerimizi makamında kabul eylesin. Eyüp Belediyesi olarak da Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın’ın talimatı ile bugün mehteran eşliğinde kavurma pilav ikramında bulunduk. Alem-i İslam’a ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık diliyoruz” dedi.
“REGAİP KANDİLİ MÜBAREK OLSUN”
Kandil gecesi ibadet için Eyüp Sultan Camii’ne gelen vatandaşlardan Rabia Ay herkese hayırlı kandiller dileyerek, “Bütün Müslüman aleminin Regaip Kandili mübarek olsun, hayırlara vesile olsun” diye konuştu.
İbadet için Eyüp’e gelen bir diğer vatandaş Cevat Bengül ise, İslam alemine barış, huzur ve birlik dileğinde bulunarak, “Dileğimiz şudur, bu mübarek aylar ve bu mübarek gece İslam coğrafyasındaki bölünmüşlüğün tekrar bir arada tutmak için dua ve niyaz gecesidir. Rabbim bu gecenin hürmetine bütün İslam coğrafyasındaki bütün ülkeleri yekvücut haline getirsin inşallah” şeklinde konuştu.
Camide dua eden Erkan Atıcı ise, “Tüm ümmeti Muhammet’in Regaip Kandili’ni kutluyorum. İnşallah şu dünyada zulüm biter bir an önce, Müslümanlar huzura kavuşur” dedi.
Türkiye’de yaşanan terörün bitmesi dileğinde bulunan Barış Yurdakul ise, “Ülkemizde bir dünya ibadet edebileceğimiz güzel yerler var. Bizim gibi gençlere de mesajım böyle güzel yerleri gezip araştırsınlar. Pilav dağıtanlardan Allah razı olsun, herkesin kesesine bereket. Sırada bir dünya yoksul gariban ve ihtiyaç sahibi olan insan var. Halkla iç içe güzel bir şekilde kavurmalı pilavımızı da yiyeceğiz inşallah” diye konuştu.