Sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla Eyüpsultan’da organik pazar açıldı. Türkiye’nin dört bir yanında üretilen organik ürünlerin satıldığı pazarda zeytinyağından cevize, sebzeden peynire kadar birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla Eyüpsultan’da “Göktürk Organik Pazarı” açıldı. Göktür Mahallesi Çamlık Caddesi üzerinde hizmete başlayan pazarın açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, organik ürün üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta işlenmiş ürünlerin yaygınlaştığı günümüzde sağlıklı koşullarda yetiştirilen ve satılan organik gıdaların önemine dikkat çekildi. Pazar sayesinde organik ürün üretim belgesine sahip olan pazarcılar sertifikalı ürünlerini müşterilerle buluşturdu. Katkı maddesinin yer almadığı organik ürünlerin bulunduğu pazarda zeytinyağından cevize, süt ürünlerinden sebze ve meyvelere kadar çok sayıda organik ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Başkan Aydın’da organik pazarın açılışında stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Üreticilerle sohbet eden Aydın, ailelerin küçük yaşlardan itibaren çocuklarını sağlıklı ürünlerle beslenmeye alıştırması gerektiğini ifade etti.

“Çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum”

İşlenmiş ürünlerin yaygınlaşmaya başladığı günümüzde organik ürün tüketiminin önem kazandığını ifade eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bu ürünlerin yetiştirileceği tarlalar dahil kesinlikle suni gübre kullanılmamış olması gerekiyor. Ondan sonraki süreçlerde de kullanılan gübreler, tarım yöntemleri, işlenmesi tezgaha gelene kadar ki tüm süreçleri akreditasyonlara tabi denetleniyor ve sertifikalandırılıyor. Dolayısıyla burada satılan ürünler sertifikalı ve gerçekten yüzde yüz emin olduğumuz organik ürünlerdir. Sağlıklı beslenme adına çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Devamlı organiğini bulmak çok zor oluyor”

Organik ürünlerin her zaman kolaylıkla bulunmadığını belirten Filiz Argun, “Aslında çok istediğim bir şey ama devamlı organiğini bulmak çok zor oluyor. Denemek mahiyetinde ürünler aldım memnun kalırsam devam ederim. Unla nohut aldım. Nohut aslında çok sevdiğimiz bir şey ama tadı eski bizim çocukluğumuzdaki gibi değil” dedi.

“Organik pazarın tekrar açılmasını uzun zamandır bekliyorduk”

Ürünlerde GDO’nun yaygınlaştığını organik ürünlerin giderek daha önem kazandığını söyleyen Andaç Özalp, “Burada organik pazarın tekrar açılmasını uzun zamandır bekliyorduk. GDO yakın zamanda kullanılmaya başlandı ama tam olarak etkilerini kimse bilemiyor. Fakat yapılan araştırmalar gösteriyor ki sağlığımız üzerinde uzun vadede çok ciddi zararları var. Açıkçası hem yerel üreticileri desteklemek zehirsiz ve GDO’suz ürünler kullanmak herkesin hakkı” diye konuştu.

Perşembe günleri semt pazarı, pazar günleri sosyete pazarı olarak kullanılan alan, cuma günleri organik pazar olarak kullanılacak.