Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış ile birlikte cuma namazı sonrası Fatih Camii’nde vatandaşlara aşure ikram etti.
Fatih Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçedeki büyük camilerde vatandaşlara aşure ikram etti. Fatih, Sultanahmet, Süleymaniye, Yavuz Selim ve Sümbül Efendi Camilerinde toplam 10 bin kişilik aşure ikram edildi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Cuma namazı sonrası Fatih Camii’nde Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış ile birlikte vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure kazanının başına geçen Mustafa Demir, vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar da uzun kuyruklar oluşturdu.
Başkan Demir, vatandaşlara aşure ikram etti
Vatandaşlara elleriyle aşure ikram eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yaklaşık 10 bin insanımıza Cuma’dan sonra aşure dağıtıyoruz. Bu bizim geleneksel bir etkinliğimiz oldu. Bu vesileyle de bizim aşure günü vesilesiyle Muharrem ayının hürmetiyle ülkemize, çevremizdeki İslam ülkelerine ve tüm dünyaya huzurun barışın, mutluluğun gelmesini de cenab-ı Allah’tan temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, herkesin hayırlarının kabul edilmesini dileyerek, “Allah bütün Kerbela şehitlerinin şefaaatine bütün ümmeti nail eylesin. Güzel bir geleneği Fatih Belediyemiz yürütüyor. Fatih Camii avlusunda vatandaşlara Muharrem ayının geleneği olan aşureyi ikram etmekle inşallah ülkenin birliğine bütünlüğüne ve dayanışmasına çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor” dedi.
Aşure sırasında bekleyen Mehmet Genç isimli vatandaş, “Allah razı olsun, belediyemizin bu hizmetlerini beğeniyoruz. Sevaptır, herkesin evinde pişiyor” derken, Celal Kesici ise, “Allah kabul etsin, beleidye başkanımızdan Allah razı olsun. Her sene yapıyoruz ama belediyenin aşuresini daha çok seviyoruz” şeklinde konuştu.