GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engellilerle birlikte "Engelsiz otobüse" binerek yolculuk yaptı.

Mavikent Mahallesi'nde engellilerin kullanımı için düzenlenen ve şoförünün engelli olduğu otobüsle kent merkezine yolculuk yapan Şahin, otobüste vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Şahin, engellilere yönelik düzenlenen otobüsün kullanılabilirliğini görmek istediğini belirterek, engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı önemsediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde engelliler için bir daire başkanlığı kurduklarını ve başına da engelli birinin getirildiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Engellilerle ilgili eğitim, sağlık, istihdam gibi yapısal dönüşümler yapılmaya başlanınca engellimiz sokağa çıkmaya başladı. Artık engelliler, evde dört duvar arasında sıkışmıyor, alışveriş yapmaya gidiyor, okuluna gidiyor. Otobüslerin bütün toplu taşıma araçlarının caddelerin kaldırımların buna göre dizayn edilmesi gerekiyor. Bu ulaşılabilirlik dediğimiz şey. Bu tabii bir anda olmuyor. Önce bu altyapının oluşması gerekiyordu ve yönetimlerimiz bu konuda çok bilinçlendi. Bir de toplumun duyarlılığı çok önemli ve bize göre topyekun bir kalkınma projesi ve bu noktada biz üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz."

Şahin ile yolculuk yapan engelli gazeteci İsmail Tunç ise belediye otobüslerinin kullanımlarına uygun dizayn edilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Engellilerin kimsenin yardımı olmadan dışarı çıkabildiği ve rahat hareket edebildiği bir ortamı her zaman hayal ettiğini vurgulayan Tunç, "Benim hep hayalimdi. Avrupa'da bu anlatılıyordu. Engelliler çok daha rahat hareket ediyorlar diye ama şu an aynısı Türkiye'de var. Bize bu ortamları hazırlayıp sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.