KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesince Felahiye ilçesinde yapımı tamamlanan 10 yatırım törenle açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi, meydan düzenlemesi, mesire alanı, kapalı pazar yerleri, mini futbol sahaları ve taziye evinden oluşan 10 yeni tesis ve yatırım törenle hizmete sunuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, halkın derdine derman olacak yatırımları bir bir hizmete açtıklarını belirtti.

İlçeleri çok daha iyi yaşam koşullarıyla buluşturmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Tüm ilçelerimize kadın ve gençlik merkezleri adıyla komplike bir tesis yaptık. Kadın ve gençlik merkezleri ilçelerimizin sadece bugününü değil geleceğini de değiştirecektir. Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi de dolu dolu bir tesis. Merkezimizde düğün salonu olarak da kullanabileceğiniz çok amaçlı salon, 60 kişilik 4 derslik, yüzme havuzu, kadınlar lokali, fitnes salonu, cep sineması, oyun salonu ve kütüphane bulunuyor. 3 milyon lirayı aşan bir maliyetle ilçenin prestij binası olabilecek bir tesis yaptık. Felahiye meydan düzenlemesi ve mesire alanı da yine tamamlanan yatırımlarımız arasında. Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda meydan düzenlemesi, yaklaşık 10 bin metrekare alanda mesire alanı çalışması yaptık. Bunların yanı sıra Felahiye merkezdeki mevcut pazar yeri ile Kayapınar ve Toraman mahallerindeki pazar yerlerini kapalı hale getirdik. Kayapınar ve Büyük Toraman'da mini futbol sahası yaptık. Bu arada Felahiye ilçemizin ihtiyacı olan taziye evini de bitirerek kullanımınıza sunduk. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra Felahiye ilçemizin yolları için 3 bin 500 ton sıcak asfalt kullandık. Bu yatırımların Felahiye ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Törene AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Fehahiye Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de katıldı.