ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçirdiği rahatsızlığın ardından 2008 yılından bu yana yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren Nurten Çaylı’nın hasta yatağında yazdığı şiirlerden oluşan ‘Gölümden Yansımalar’ isimli şiir kitabı yayınlandı. Manavgat Belediyesi Çaylı’ya katkı için ‘Nurten Çaylı için El Ele’ şiir dinletisi düzenleyecek.
22 yıldır Manavgat’ta ikamet eden Nurten Çaylı, 2008 yılından bu yana kısmi felçli olarak yatağa mahkum yaşıyor. Umudunu ve azmini hiç yitirmeyen Çaylı, dışarıdan ortaokul ve liseyi bitirirken, üniversite sınavını kazanmasına rağmen 2015 yılında beyninde rastlanan tümör ve geçirdiği ameliyat nedeniyle üniversiteye devam edemedi. Şiire büyük ilgi duyan Çaylı, bugüne kadar 465 şiir yazma başarısını gösterdi. Hayırsever Esra İçgöz’ün desteğiyle şiirlerin bir bölümü ‘Gönlümden Yansımalar’ isimli şiir kitabında yayınlandı. Manavgat Belediyesi de Çaylı’ya katkı için ‘Nurten Çaylı için El Ele’ şiir dinletisi düzenleyecek. Çaylı, burada satışı yapılacak kitaplarını da imzalayacak.
"2003 yılından bu yana hayatım hep hastanelerde geçti"
Manavgat’ta yatağa mahkum olarak yaşayan 42 yaşındaki Nurten Çaylı, "2003 yılında pankreas kanserine yakalandım. İki yıl kanserle mücadele ettikten sonra 2005 yılında kanseri yenmeyi başardım. Ancak kemoterapi tedavilerinden dolayı 2008 yılında omiriliğimde yaşanan erimeden dolayı felç geçirdim. Omurilik bölgeme takılan 10 adet platinin ardından tamamen felç olmaktan kurtuldum ancak belden aşağım felç oldu. 2015 yılında ise beynimde tümör olduğu tespit edildi. 2003 yılından buyana hayatım hep hastanelerde geçti. Eşim Tacettin Çaylı’nın desteği ve morali ile yaşama umudumu hiç kaybetmedim. İlkokul mezunuydum, dışarıdan ortaokul ve liseyi bitirdim. İki kere üniversite sınavına girdim, ikisini de kazandım, ilkini kayıt yaptıramadığım için ikincisini ise tümör nedeniyle beynimden ameliyat olduğum için okuyamadım" dedi.
Şiir yazmayı çok sevdiğini ve hasta yatağında birçok şiir yazdığını söyleyen Çaylı, "Bugüne kadar 465 şiir yazdım. Sevgili Esra İçgöz’ün desteği ve katkılarıyla 110 şiirimin bulunduğu ‘Gölümden Yansımalar’ isimli ilk şiir kitabımı yayınladık. Manavgat Belediyesi de bana destek olsun diye 4 Kasım Cuma Günü Atatürk Kültür Merkezinde saat 20.00’de ‘Nurten Çaylı için El Ele’ şiir dinletisi düzenleyecek. Başta Belediye Başkanımız Şükrü Sözen olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Manavgat halkımızı da şiir dinletimize bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"28 yıllık evliliğimizin 17 yılı hastalıklarla mücadele ederek geçti"
Geçirdiği tüm hastalıklar ve operasyonlar sırasında Nurten Çaylı’yı bir an bile yalnız bırakmayan eşi Tacettin Çaylı birbirlerinden başka kimseleri olmadığı için eşinin her şeyiyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "28 yıllık evliliğimizin 17 yılı hastalıklarla mücadele ederek geçti. 2003 yılından beri hastalıklarla mücadele ediyoruz. Eşim beyin ameliyatı geçirdikten sonra sürekli bakıma ihtiyacı olduğu için çalışamıyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır çalışmıyorum. Bugünlere kadar dayandık ancak şu anda borçlar yüzünden tükendik. Eş dost konu komşu sayesinde yaşamaya çalışıyoruz. Artık son noktaya geldik. Duyarlı insanlardan şiir dinletimize katılmalarını ve destek vermelerini bekliyorum" diye konuştu.