Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali" kapsamında ilçenin süslenmesi için 30 ton narenciye kullanıldı.

Narenciye üretiminde ön plana çıkan Dörtyol'daki festivalin yapılacağı Numune Evler Mahallesi'ndeki pazar yeri ve belediye binası girişi ile bazı caddelerdeki ağaç gövdeleri, mandalina ve portakalla kaplanarak adeta narenciye bahçesine dönüştürüldü.

Salı günü başlayacak ve 5 gün devam edecek festivalin hazırlıkları tamamlandı.

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin önemli narenciye merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Milli mücadelede ilk kurşunun ilçeden atıldığını anlatan Gürakan, festivalin ilçenin yanı sıra narenciyenin de tanıtımına katkı sunacağını dile getirdi.

Gürakan, festival kapsamında çeşitli süslemeler yaptıklarını belirterek, "Festival süresince çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurumlarımız stantlar açacak, sanatçılar konserler verecek. Festival için süslemede 30 ton portakal ve mandalina kullandık. Pazar yeri ve belediye binası girişi ile bazı caddelerdeki ağaç gövdeleri, mandalina ve portakalla kaplandı. İnşallah bu festivalimiz sayesinde hem ilk kurşun gerçeğini tüm Türkiye'ye yayacağız hem de narenciyemizin tanıtılmasına bir katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Gürakan, süslemede kullanılan 30 ton ürünün festival sonrası ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını sözlerine ekledi.