Adıyaman merkezli 13 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, terör örgütü mensuplarının aralarında iletişim kurmak için kullandığı Eagle programı üzerinden gizli yazışmalar yaptığı belirlenen 24 kişiden 15'i gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman'da yürütülen FETÖ soruşturmaları çerçevesinde yakalanan şüphelilerin cep telefonunda çıkan Eagle uygulaması üzerinde yapılan incelemede, Skype, Gmail veya Tango görünümlü ikona sahip ancak örgüt mensuplarının aralarında gizli iletişim kurmalarını sağlayan bir program olduğu belirlendi.

İnceleme sonunda Eagle kullandığı tespit edilen 24 kişinin yakalanması amacıyla Adıyaman merkezli, Kahramanmaraş, Mersin, Muş, Yozgat, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, İstanbul, Malatya, Gaziantep, Adana ve Bingöl olmak üzere 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonla aralarında "İl ablası" olduğu belirlenen E.G'nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan diğer zanlılar ise aranıyor.

Öte yandan, terör örgütü mensuplarının, program üzerinden yaptıkları gizli yazışmalarda, "FETÖ'ye küfür et, hakaret et yoksa bu adamlar bırakmaz", "Adamlar 'böyle bir örgüt olduğunu' söylüyor, biz kabul etmiyoruz ki problem olsun. Amar bin Yasir gibi dilinle söyleyeceksin", "Kısa ve net cevaplar ver, detaya girme", "Ne olursa olsun geri adım atma", "(Etkin pişmanlık yasasından faydalan) derler. Öyle bir şey yok. 'Konuşmazsan 10 yıl yatarsın' falan derler, blöf yapıyorlar", "Yem atarlar, 'Eagle, ByLock bunları indirmişsin' derlerse kabul etme. Zarf atabilirler, 'Elimizde mesajların var' falan gibi inanma." şeklinde ifadeler kullandıkları tespit edildi.