İSTANBUL(AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında iki bacağından vurulan ve sağlığına kavuşmak için şu ana kadar yedi operasyon geçiren 26 yaşındaki Arif Kılınç, yaklaşık 4 ay süren tedavisinin ardından taburcu edilmeye hazırlanıyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'ndeki tedavisi 16 Temmuz'dan bugüne kadar süren Kılınç'ın, taburcu edilmesinin ardından 2 ameliyat daha geçirmesi planlanıyor.

Kılınç'ın eski sağlığına yeniden kavuşması ve tekrar yürüyebilmesi için bacak kemiklerinin uzatılması yönünde tedavi uygulanıyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kılınç, darbe girişimini duyduğu anda Vatan Caddesi'ne gitmek için yola çıktığını, daha sonra Saraçhane'de ciddi sorun olduğunu öğrenip, buraya doğru yöneldiğini ifade etti.

Vatan Caddesi'nde darbeciler tarafından kullanılan helikopterin alçaktan uçtuğunu, hatta bir süre caddeye inmeye teşebbüs ettiğini aktaran Kılınç, oradaki vatandaşların helikopterin üzerine yürüdüğünü ve bu sayede girişimin geri püskürtüldüğünü söyledi.

"Biz darbeye darbe yaparız, bu millet darbeye darbe yapar"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından da tam bir cesaret aldıklarını belirten Kılınç, "Tamamen bir vatanperverlik havası vardı. Anlatılmaz gerçekten, yaşadık da Elhamdülillah." diye konuştu.

Kılınç, sokağa çıkarken bir arkadaşının önce korku yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hakikaten de Cenab-ı Allah söyletti bunu bize, ben dedim ki 'Biz darbeye darbe yaparız, bu millet darbeye darbe yapar.' Elhamdülillah öyle oldu. Böyle olması aslında Cenab-ı Allah'ın bir takdiri ve ben bunda çok hayır görüyorum, netice itibarıyla onların tüm planları, tüm yüzleri ortaya çıkmış oldu."

"Darbeciler ateş ettiğinde kaçmadık"
Darbecilerin ateş ettikleri sırada kaçmadıklarını ve onlara doğru yürümeye devam ettiklerini anlatan Kılınç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O esnada ben iki bacağımdan da vuruldum, yere düştüm ve etrafımdaki vatandaşlardan yardım istedim. Onlar da hemen beni oraya en yakın hastaneye götürdüler. Şu ana kadar yedi ameliyat oldum, iki ameliyat daha gözüküyor. İnşallah onların neticesinde eski sağlığıma tam değil de belki ona çok yakın şekilde kavuşmuş olacağım."