Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait olup hazineye devredilen okul, yurt, dershane, kurs, gazete gibi kurumlara ait alacakları da hazine tarafından tahsil edilecek.
Yozgat Defterdarlığı bir açıklama yaparak, Fetullahçı Terör Örgütüne ait kurumlara olan borçların herhangi bir şahsa değil yine hazineye ödenmesi gerektiğini bildirdi.
Yozgat Defterdarlığından yapılan açıklamada, 23.07.2016 tarih 667 sayılı ve 27.07.2016 tarih 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Yozgat genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne ait okul, yurt, dershane, kurs, gazete vb. kurumlara el konularak bütün taşınır, taşınmaz, hak ve alacakları Hazineye intikal ettirildiği belirtilerek, “ Anılan kanun hükmünde Kararnameler ile el konulan kurumların gayri resmi olarak alacaklarını (borçlularından ) tahsil etme yoluna başvurduklarına ilişkin ihbar/ duyumlar alınmaktadır. Hazineye geçen kurumların borçluları tarafından borçlarını ödemek istemeleri halinde Yozgat Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznelerine ödemelerini yapmalar gerekmektedir. Defterdarlık Muhasebe müdürlüğü dışında yapılan hiçbir ödemenin geçerliliği olmayacağı gibi ödemelerde bulunan borçlular da borçlarını ödemiş sayılmayacaklardır. Bununla birlikte el koyma tarihinden itibaren söz konusu kurumların bütün alacakları kamuya ait olduğundan devlet tarafından bu alacakların ayrıca tahsili yoluna gidilecektir. Bu nedenle, bütün hak ve alacakları Hazineye intikal eden kurumlara borcu buluna vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kanunlar doğrultusunda hareket etmeleri hususu kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.