KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, bakkala ekmek almaya giderken 10 yaşindeki Suriyeli çocuğu fidye için kaçırdığı ileri sürülen Suriye uyruklu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 31 Ocak'ta, Şehit Evliya Mahallesi Şehit Muhallim Hayrullah Caddesi'ndeki babası Muhammed Hüsrom'un işlettiği bakkala ekmek almaya giden 10 yaşındaki Yezen Hüsrom'dan haber alamayan aile, polise kayıp başvurusunda bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Mersin'de belirlenen 9 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonun ardından Suriyeli çocuğu Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir evde buldu. Olayla ilgili yakalanan 9 Suriyeli, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 

Zanlıların ifadesi doğrultusunda ekipler, bir kadını daha gözaltına aldı.

- Aile süsü verildi

Hüsrom ailesinin akrabaları olduğu belirtilen zanlıların şüphe uyandırmaması için de Suriye'den 5 kişi getirip söz konusu bakkal dükkanı etrafında 3 gün keşif yaptırdığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'tan Mersin'e kadar polise yakalanmamak için 4 araç değiştirdiği öğrenilen zanlıların, bir çocuk ve kadın alarak kaçırma olayına aile süsü verdikleri bildirildi. Kaçırılan Yezen Hüsrom'un her adres değiştirdiklerinde gözlerine bağladıkları ve çocuğun nerelere gittiğini öğrenilmesinin önüne geçildiği belirlendi.

Zanlılar Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

21 gün önce Şehit Evliya Mahallesi Şehit Muhallim Hayrullah Caddesi'ndeki babası Muhammed Hüsrom'un işlettiği bakkala ekmek almaya giderken kaçırılan 10 yaşındaki Yezen Hüsrom, Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Mersin'de belirlenen 9 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonun ardından Suriyeli çocuğu Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir evde bulmuştu.