MALATYA (AA) - Filistin’in Dura Belediye Başkanı Sameer Hamid Al-Namoorah beraberinde bir heyetle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı zamanda UCLG Mewa Çevre Komitesi Eş Başkanı olan Dura Belediye Başkanı Sameer Hamid Al-Namoorah, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya’nın çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesince yapılan projelerin nasıl yapıldığını öğrenmek istediklerini belirtti.

Yapılan projelerin çok ileri düzeyde olduğunu kaydeden Namoorah, "Kardeş şehir olmak istiyoruz. Çöpten Enerji Tesisi ve Düzenli Depolama Tesisi'ni gezdik, çok beğendik. Çok ilerdesiniz. Bunu nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Sizden ders almak istiyoruz. Nasıl planladınız, nasıl karar verdiniz? Malatya’ya ilk defa geldim ama UCLG’den dolayı 3 ayda bir şehirlere gitme fırsatım oldu. İstanbul'a defalarca gittim, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya gittim. Fakat biz sizi seçtik. Hem duruşunuzdan dolayı, hem şehrinizden dolayı. Yakın zamanda sizi de Filistin’de ağırlamak isteriz." ifadelerini kullandı.

Dura Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti Malatya’da görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Filistin’in kendileri için çok önemli olduğunu, Dura Belediyesinin yenilenebilir enerji projeleri ile ilgili olarak taleplerini değerlendirip kendilerine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Filistin'in tüm İslam coğrafyasının üzerine titrediği, bağımsızlığı noktasında, gelişmesi noktasında özellikle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin yakinen Filistin sorununu takip ettiğini anlatan Çakır, Filistin ile çok dertlenen bir hükümetin olduğunu konuklarına aktardı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın da katıldığı ziyarette Çakır ile Namoorah 15 Temmuz darbe girişimi ve İslam Coğrafyasının genel durumu ile ilgili sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu.