Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Yenişehir ilçesindeki Anıtpark yenileme çalışmalarını denetledi.

Anlı, beraberindeki Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na bağlı Kent Mobilyaları ve Estetiği Şube Müdürlüğü’nün, kentin en eski parklarından Anıtpark’ta yürüttüğü yenileme çalışmalarını inceledi. 2 milyon 53 bin liraya mal olacak parkta altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına getirildiğini, ilerleyen haftalarda üstyapı çalışmalarının başlayacağını söyleyen Fırat Anlı, düzenlemeyle parktaki yeşil alanların ve yumuşak zeminlerin artacağını dile getirdi.

ANITPARK'TA NELER VAR?

Belediye, kuru havuz sistemi kurarak hem su tasarrufu sağlayacak hem de çocukların serinleyebileceği risk oluşturmayacak sistemi inşa edecek. Parkta 400 metre uzunluğunda yumuşak zemin yürüyüş parkuru oluşturulacak. Fitness aletleri yerleştirilerek yurttaşların egzersiz yapabilmesi sağlanacak. Gençler için çimden amfi alanı oluşturulacak, çocuklar için oyun grupları yerleştirilecek, kadınlar için ise emzirme ve lavabo ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘kadın bakım odası’ kurulacak. Sert zemin azaltılıp, yumuşak zeminler ve yeşil alanlar artırılacak. Yeşil alanlar ve ağaçlar parkın tamamlanmasıyla damlama ve yağmurlama sulama sistemiyle sulanacak. Park içinde bulunan 2 adet çeşme onarılarak engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde işlevsel hale getirilecek. Parkın çevresindeki duvarlar yıkılacak, ıhlamur, erguvan, oya ağaçları dikilecek, çimlere basılmayın denilmeyecek.