Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 31’inci gününde keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 105 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 416 adet atış yapıldı.
Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; Azaz, Rai sektöründe muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu, saat 18.00 itibariyle, kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen DEAŞ unsurlarına karşı çatışmaya devam ediyor. Yapılan açıklamada DEAŞ’ın sabah saatlerinde Kuneytirah ve Tatimus bölgelerine yaptığı saldırıların, muhaliflere karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile engellendiği, DEAŞ unsurlarının gerilemesi üzerine ileri harekata devam eden muhaliflerin, Kara Tuz, Tuvayran ve El Mutminah meskun mahallerinde yeniden kontrol sağladığı kaydedildi. Yoğun hava ve kara ateş desteği ile muhaliflerin, An Naddah bölgesinde kontrol sağlama gayretlerinin devam ettiği belirtildi.
Devam eden operasyon kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 105 DEAŞ hedefine Ateş Destek vasıtaları tarafından 416 adet atış yapıldı. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından 14.42 ile 15.32 saatleri arasında El Mutminah ve Ziyadiyah’da bulunan 3 hedef ateş altına alındı, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve içinde bulunan DEAŞ unsurları etkisiz hale getirildi. DEAŞ’tan temizlenen bölgelerde çoğu tuzaklanmış bugüne kadar toplam 26 mayın ve 968 EYP muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.