Terör örgütü DEAŞ’tan Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlenen Azez’de hayat normale dönerken, komşusu Afrin’in PYD-PKK terör örgütünün elinden kurtarılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na yakından tanıklık ediyor.

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ terör örgütünün elinden kurtarılan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez’de hayat tamamen normale döndü. Dükkanların kepenklerini yeniden açtığı kentte yaşamın her alanında normale döndüğü görüldü. Dış tehditlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu askerlerinin kontrolünde bulunan kentte, Türkiye’de eğitilen polisler ise güvenlik ve asayişi sağlıyor.

İkinci harekata tanıklık ediyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütünün elinden kurtarılan Azez toprakları ve bölge insanı, hemen yanlarında bulunan ve PYD/PKK terör örgütü kontrolündeki Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatına da tanıklık ediyor. Türk ve ÖSO birliklerinin geçtiği güzergahlardan olan Azez’de insanlar kendilerini terör örgütün elinden kurtaran Mehmetçik ve ÖSO askerlerini yeniden yakından görüyor.

Türk Bayrakları açarak, Mehmetçiği karşılayan bölge halkı, çevresinde süren çatışmalara rağmen gündelik hayatına devam ediyor. Bölgenin Afrin sınırında konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri, YPG’li teröristlere karşı eli tetikte bekliyor.