Fırat Kalkanı Harekatı’nın 21 gününde, DEAŞ unsurlarına yönelik gerçekleştirilen 4 hava harekatında, 3 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilirken 4 havan ve 1 savunma mevzii de imha edildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 21’inci gününde Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde 845 kilometrekare oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildi. Ateş Destek Vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 5 DEAŞ hedefine toplam 11 Fırtına obüs mermisi atıldı.
Koalisyon Güçleri tarafından, Yahmul, Kafer Khan, Güzel Mezra ve Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 4 hava harekatı icra edilerek, 3 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, 4 havan ve 1 savunma mevzii de imha edildi.
Ayrıca, AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü bildirildi.