MALATYA (AA) - Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi amacıyla demokrasi nöbetleri süresince çekilen fotoğrafların sergilendiği "15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ve Sonrası" köşesi oluşturuldu.

MATHAP Başkanı İhsan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimini unutturmamak adına "15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ve Sonrası" köşesi hazırladıklarını söyledi.

15 Temmuz'u, Şehitleri Anma Günü ilan ettikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Akın, darbe girişiminden haberdar olduktan sonra Valilik önüne gittiklerini anlattı.

Hazırladıkları köşede demokrasi nöbetleri süresince çekilen fotoğrafların yer aldığını belirten Akın, şunları ifade etti:

"Fotoğraflarımızı, tarihi ve saatiyle unutturmamak adına bir köşe oluşturduk. Gelen yetiştiricilerimize, platform üyelerimize anlatıyoruz. Platform olarak yaklaşık 40 bin üyemiz var. Gelecekte, darbe girişimini unutturmama adına 15 Temmuz'u anmak için üyelerimizle bazı programlar yapacağız. Darbe girişimi unutulacak bir hadise değil, sıkıntılı süreçten geçtik, o süreci atlattık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum, onların büyük emekleri var. O gün ilk gece sokağa çıkan bütün vatandaşların bizim yanımızda çok önemli değeri var. Biz o gece 40 bine yakın üyemize mesaj attık, benim haberim var ama yayladaki yetiştiricinin ne haberi olsun."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin zor bir süreçten geçtiğini aktaran Akın, herhangi bir siyasi ideoloji gütmeden o gece vatana sahip çıkmaya çalıştıklarını, hazırladıkları köşedeki her bir fotoğraf karesinin birçok anlamı bulunduğunu sözlerine ekledi.