Eskişehir Valiliğinin girişimleri ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın desteğiyle, Frig Vadisi’nde gerçekleştirilecek olan balon uçuşlarına ilişkin imza töreni düzenlendi.
Eskişehir Valiliği ve Türk Hava Kurumu’na bağlı Gökçen Havacılık Şirketi arasında gerçekleşen imza törenine; Vali Azmi Çelik, Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Arslantaş, THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanı Seyit Yaylacı ve BEBKA yetkilileri katıldı.
Ülke genelinde köklü bir kurum haline gelen THK ile yapılan bu sözleşme kapsamında, Eskişehir’in turizmine çok büyük katkı sunduğunu dile getiren Vali Çelik, “Eskişehir turizmine bir heyecan getirmek için alternatif yollar aranması lazım. Havacılık temellerinin atıldığı Eskişehir’de böyle bir hizmetin sunulması bizleri heyecanlandırıyor. Eskişehir, sanayi ve hizmetler sektöründe olduğu gibi sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri sayesinde turizm alanında da çok önemli bir potansiyele sahip bir yer” dedi.
Frig Vadisi’nin önemine değinen Vali Çelik, yerli turistin yanı sıra bölgeye yabancı turistleri de beklediklerini kaydettiği konuşmasında, “Frig Vadisi özelliği olan bir bölge. Bölgedeki tarihi zenginlik hem kültüre hem de geçmişten gelen tarihe ışık tutuyor. İyi niyetle başladığımız bu işin böyle güzel bir şekilde sonuçlanması bizleri çok memnun etti. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.
Balon turlarının Frig Vadisi’nin tanıtımına ve Eskişehir’in turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağını belirten Gökçen Havacılık Genel Müdürü Arslantaş ise, Frig Vadisi’nin ikinci bir Kapadokya olacağını bildirdi. Havacılık sektörünün merkezi olan Eskişehir’de böyle bir projenin uygulanacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Genel Müdür Arslantaş, balon uçuşlarına THK olarak Kapadokya’da ilk kez 1983 yılında başladıklarını ifade etti.
Frig Vadisi’ndeki kültürel zenginliğin herkes tarafından görülmesini dileyen Genel Müdür Arslantaş, tarihi dokusu tamamıyla korunmuş anıtların Japonya, Kore ve Çin’den gelen turistlerin ilgisini çekeceğini söyledi. Özellikle bu üç ülkeden gelen turistlerin balona olan ilgisinin de büyük olduğunu dile getiren Genel Müdür Arslantaş, İnönü ilçesinde bulunan diğer havacılık faaliyetlerinin de Eskişehir’e olan cazibeyi arttıracağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Vali Çelik ve Genel Müdür Arslantaş, balon uçuşlarına ilişkin sözleşmeye imza attı.