İstanbul’daki akademik camianın ortak düzenlediği darbe girişimine karşı demokrasi yürüyüşüne Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Duman tüm üniversite personeliyle birlikte katıldı.
Darbe girişimini kınamak için Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek cübbeleriyle Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yürüyen akademisyenler burada basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Su uyur düşman uyumaz”
“Milletimizin her ferdine gönül dolusu teşekkür etmemiz gerekiyor” diyen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, “Gerçekten ülkemiz ve milletimiz büyük bir tehlike atlattı. Pek çok zaman ülkemize karşı birtakım hareketler oluyordu dış kaynaklı olduğunu çok iyi gördüğümüz ama yakinen içimizdeki hainleri kullanarak girişilen bu kalkışmayı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere milletimiz, siyasi partilerimiz, üniversitelerimiz yediden yetmişe herkes karşı koyarak bertaraf etmiş oldu, tabii ki bu bir dönemeçtir. Su uyur düşman uyumaz. Bundan sonra çalışmalarımızı yaşadığımız tecrübeyi de göz önünde bulundurarak yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Halkımız bize destek veriyor diye değil, biz halkımıza destek veriyor olduk. Ben katılan bütün arkadaşlarıma, camiaya müteşekkirim teşekkür ediyorum” dedi.