HATAY (AA) - Hatay Valisi Ercan Topaca, Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Topaca, mesajında, geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşandığı Hatay'da, müstesna bayram günlerini birlikte kutlamanın birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşanabileceğinin en canlı kanıtı olduğunu ifade etti.

Bayramların tüm kültürlerde ve tüm inançlarda, insanların mutlu olduğu, dargınlıkların unutulduğu güzel günler olduğunu kaydeden Topaca, şöyle devam etti:

"Bugün de bu zenginliklerimizden birisi olan Gadir Hum Bayramının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaşanan son gelişmeler saygı ve sevgiyle birlik olmayı, kardeşçe birbirimizle kucaklaşmayı başarabildiğimiz nispette güçlü olacağımızı, kendi huzur ve mutluluğumuzu, ülkemizin geleceğinde gördüğümüz takdirde, her şeyi başarabileceğimizi açıkça göstermektedir. İlimiz, üç semavi dinin mensuplarının, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde birlikte yaşadığı ender kentlerdendir. Etnik, kültürel ve dini yapısı itibariyle yüzyıllardır bir arada yaşayan ve hoşgörünün sözde kalmadığı örnek bir şehirdir. Bizler farklılıklarımızla güzel ve güçlüyüz. Bugüne kadar yaşattığımız hoşgörü kültürünü bizden sonraki kuşaklara da aktarmak hepimizin ortak gayesidir."

Topaca, tüm Hataylılar'ın Gadir-i Hum Bayramını kutladığını ifade ederek, sevdikleriyle beraber sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara erişmelerini diledi.