GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhraçatçı Birlikleri (GAİB) Türkiye'nin en önemli ihraç kalemleri arasında yer alan bulgur geleceğini konuştu.

GAİB'den yapılan açıklamaya göre, Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Bekir Dayıoğlu, GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'nın katıldığı toplantıda, 2014 yılında yapılan bulgur ihracatı değerlendirilirken, 2015 yılıyla ilgili hedefler görüşüldüğü belirtildi.

  GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz, bulgurun milli bir yiyecek olduğunu ve son dönemlerde tanıtılması yönündeki bütün çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG)'nun GAİB bünyesinde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Çıkmaz şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok ülkesinde bulgurun tanıtımı için üzerimize düşenleri yapıyoruz. MBTG yurt içi ve yurt dışı fuarlarında ürünün en iyi şekilde tanıtılması ve farklı ülke kültürlerine uygun tüketiminin araştırılarak tüketiciye kendi kültürlerine yönelik tanıtım faaliyetleri sürdürülmektedir. Son olarak Japonya'da bulgur pilavı Japonların ünlü şusi'siyle bir arada pişirilerek farklı bir lezzet olarak Japonlara sunulmuştur. Benzeri etkinlikler sürecektir. AR-GE ve İnovasyona paralel olarak markalaşmak ihracatı arttıracaktır." 

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumları Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya ise yaptığı değerlendirmede ihracatın arttırılmasında ve talebin artmasında markalaşmanın önemli olduğunu vurguladı.