GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, doğu ve güneydoğuda gerekli altyapının hazırlanması halinde iş dünyasının yatırım için koşacağını belirtti.

Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı Güneydoğu Anadolu Eylem Planı'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, dünyayla rekabet halinde olduklarını, bugüne kadar bölgedeki işsizlerden faydalanamadıklarını söyledi. 

Doğu ve Güneydoğu'da maliyet avantajlarının olduğunu vurgulayan Bartık, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyayla rekabet halindeyiz, bu rekabet her alanda devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar işsizlerden faydalanamadık. Yeni GAP Eylem planıyla işsizleri iş gücünün içine katacağız, rekabete katkı sağlayacağız. Rekabet gücümüzü artırmak için eylem planını ve çözüm sürecini önemsiyoruz."

Yatırımcının iştahını artıracak çalışmaları da önemsediklerini aktaran Bartık, "Kredi Garanti Fonu’nun 3 şube açması gündemde, KOBİ'lere destek de ayrıca önemsediğimiz bir konu. Doğu ve güneydoğuda gerekli altyapının hazırlanması halinde iş dünyası yatırım için koşar. Artık bu bölgelerin ticaretle turizmle ve başarılarla anılmasını istiyorum" ifadesini kullandı.