Antalya’da Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri karanfillerle andı.
Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, ilk olarak geçen yıl meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra grup üyeleri, yere serilen isim listesinin üzerine isimler tek tek okunarak karanfil bıraktılar. Bu sırada yoldan geçen bir bisikletlinin gruba laf atması üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.
Meydanda toplanan grup adına açıklama yapan Emek ve Demokrasi Güçleri Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, “Geçen yıl 10 Ekim’de Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içinde bulunduğu çatışmalı ortama dur demek, ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak için Ankara’daydık. Ülkenin dört bir yanından bayraklarımızla, pankartlarımızla, düşlerimizle ve şarkılarımızla gelmiştik Ankara’ya. Meydanlarına, geleceğine sahip çıkan, barışa ve kardeşliğe inanmış hayat dolu bir topluluktuk. Saat 10.04’ü geçe patlayan bomba sevdiklerimizi, can yoldaşlarımızı aldı aramızdan. 100 arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Barış, kardeşlik ve dayanışma kazanacak” dedi.
Açıklama sonrası bir süre sloganlar atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.