İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası AŞ, 2015 yılının ocak-eylül döneminde 2 milyar 716 milyon 338 bin TL net kar elde etti.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın konsolide finansal tablolarına göre, 2015'in eylül sonunda net karı, 2 milyar 716 milyon 338 bin TL oldu.

Bankanın aktif büyüklüğü 293 milyar 253 milyon 206 bin TL seviyesine ulaşırken, banka, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 223 milyar 250 milyon 816 bin TL destek sağladı. Bankanın özkaynak karlılığı yüzde 13,7, aktif karlılığı ise yüzde 1,4 seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, piyasalardaki oynaklığın ve yüksek risk algısının devam ettiği 2015'in üçüncü çeyreğinde, sağlam bilanço yapılarını koruyarak, güçlü performanslarını sürdürdüklerini ifade etti.

Gerek ticari gerekse bireysel kredilerle ekonomiye desteklerinin, sektör ortalamasının üzerinde bir artışla devam ettiğini ve 223 milyar TL'yi aştığını vurgulayan Erbil, şöyle devam etti:

"Tüm süreçlerimizin özünde yer alan müşterilerimizin bize olan güveniyle, mevduat pazar payımızı yüzde 12 seviyesine yükselttik. Amacımız, müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, en iyi müşteri deneyimini yaşatmak. Bu da dinlemek, ihtiyaçları doğru tespit etmek ve yaşayan hizmetler sunmaktan geçiyor. Biz, bu hedefle, birincil amacı müşteri memnuniyeti olan 20 bin kişiyiz. Garanti'nin en değerli kaynağı 'insan'dır. İnsan odaklı yönetim ve bankacılık anlayışımız, kurum kültürümüzün temelini oluşturuyor. Çünkü, sürdürülebilir büyümenin, ancak insana yatırımla mümkün olduğuna inanıyoruz."

Erbil, Garanti Bankası'nın bu alanda uluslararası kalite standardını belgeleyen Investors in People'dan altın sertifika alan Türkiye'deki ilk kurum olduğunu belirtti.

Bu yıl yapılan değerlendirmede de bankanın bu başarısının sürdürülebilir olduğunu kanıtladığını vurgulayan Erbil, "Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız, müşterilerimiz, hissedarlarımız ve tüm paydaşlarımız için değer yaratma misyonuyla yolumuza devam edeceğiz" dedi.