Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, emekli olmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye veda ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile bir araya geldi. Altepe, Saldık’ı Bursa’ya hizmetlerinden ve 15 Temmuz gecesinde yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumundan dolayı tebrik etti. Altepe, Saldık’ın emekliliğine üzüldüğünü belirterek, “Sizlerle çalışmak bizler için büyük bir mutluluktu, onurdu. Bursa’da yıllardır güzel mesailerde bulunduk, güzel hizmetlere birlikte imza attık. Devletimize, milletimize, değerlerimize, bayrağımıza sahip çıkma konusunda Bursa örnek oldu” dedi.
Başkan Altepe, 15 Temmuz gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılan hain saldırıya dik duranların başında Saldık’ın yer aldığını ifade ederek, “Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova olmak üzere Güney Marmara’da bağlı birliklerde de herhangi bir olay olmadı, sıkıntı yaşanmadı. Bundan dolayı Bursa halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Zorlu geceyi diyalog halinde geçirdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da önemli bir imtihan verildi. Önemli olan görevlerimizi en güzel şekilde yapmak, şanla şerefle tarihe geçebilmektir” dedi.
Hem Bursa’daki çalışmalarıyla dikkat çeken hem de Çanakkale Kireçtepe Şehitliği’nin düzenlenmesine sebep olan Saldık’ın Bursa’da iz bıraktığını söyleyen Başkan Altepe, “Her zaman için Bursa’ya katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Böyle bir dost kazandığımız için mutluyuz. Hayat devam ediyor. İnşallah birlikte çalışmayı, Bursa’mıza ve ülkemize hizmet etmeyi Allah nasip etsin” şeklinde konuştu.
Bursa’nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Kireçtepe’deki Jandarma Şehitliği, Bursa Seyyar Jandarma Taburu ve çoğunluğu Bursalı gençlerin oluşturduğu Gelibolu Seyyar Jandarma Taburu ile ilgili tarihi detayları da anlattı. Bursa’nın kurtuluş mücadelesinde çok önemli rol aldığını hatırlatan Saldık, hain kalkışma gecesinde yaşadıklarını da anlattı. Garnizon’da darbecilere karşı en büyük güvencesinin Bursa JÖH Taburu olduğunu belirterek, “O kahraman çocuklar o gece etrafımda etten duvar oldular. Darbeci albay ve onun taraftarlarını hiçbir şekilde harekete başlamadan pasifize ettik” diyerek 15 Temmuz’da yaşananları anlattı.
Bursa’yı gönülden sevdiğini sözlerine ekleyen Saldık, kadrosuzluk sebebiyle emekliliğe ayrıldığını, bundan sonra da Bursa’nın fahri hemşehrisi olmayı ve burada yaşamak istediğini belirtti. Saldık, Türkiye’nin güzel günler yaşayacağına inandığını sözlerine ekledi.