Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Pınarbaşı Şehitliği’ndeki inşaat çalışmaları tamamlanan ‘Garnizon Şehitliği Anı ve Sunum Binası’, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında törenle hizmete açıldı.

Programa katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, açılış töreni öncesinde şehitlikte, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil koydu, şehit yakınlarının acılarını paylaştı. Duygusal anların yaşandığı programda, şehitler için dualar edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün önemine değindiği konuşmasında, Çanakkale Savaşı’nın, dünya tarihinin akışını etkileyen, ülkelerin güç dengelerini değiştiren, Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü gözler önüne seren bir savaş olduğunu belirtti. Kurtuluş Savaşı meşalesini ateşleyen savaşın Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet kararlılığının sembolü olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Bugün çok anlamlı bir gün yaşıyoruz, bugün büyük kahramanlığın yıl dönümü. Dünya tarihine geçen değerlerimize sahip çıkıyoruz. Çanakkale’de 100 yıl önce ecdadımız, tüm dünyaya sadece savaş ve strateji dersi değil, insanlık dersi de verdi. Çanakkale’nin her cephesinde ayrı bir destan yazıldı. Çanakkale’de en çok şehidi veren kent de Bursa’ydı, Çanakkale’de yitirdiğimiz 117 şehidimiz Pınarbaşı’nda yatıyor. Vatanımızı bizlere emanet eden ve bu topraklar uğruna kanları akan şehitlerimize vefa borcumuz var.” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu ‘Bursa Şehitliği’nin ise 24 Nisan’da ziyarete açılacağını sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çektiği konuşmasında, "Anadolu’da hala Türk milleti varsa bunun temelleri Çanakkale’de atıldı. Bugün Bursa’da, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Önce Hamitler sonra da Pınarbaşı şehitliklerimizi ziyaret ettik. Bursa’daki şehitlikler bakımlı. Şehitlerimizin değeri malum, asıl bizlerin bu şehitliklerin değerini bilmemiz, gelecek nesillere vatanı uğruna kanlarını döken şehitlerimizin değerini benimsetmemiz, tarih şuurunu çocuklarımıza verebilmemiz gerekiyor." dedi.