GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Prizren Ukshin Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Ukshin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ile öğretim görevlileri Soner Yıldırım, Serdan Kervan ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan’dan oluşan heyet, önce GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile bir araya geldi.

Burada konuşan Prof. Dr. Bağcı, özellikle Türk Cumhuriyetleri üniversiteleriyle olan ilişkilerine ayrı bir önem verdiklerini belirterek "Prizren Ukshin Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği de bu bağlamda üniversitemiz için ayrı bir önem taşıyor." dedi.

Görüşmenin ardından iki üniversite arasında işbirliği protokol törenine geçildi. Protokole imza atan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün dünyanın 98 ülkesinden 2 bin 700 öğrenciye ev sahipliği yaptığını dile getirerek GAÜN'ün dünyanın birçok ülkesindeki önemli üniversitelerle eğitim işbirliği bulunan bir üniversite olduğunu vurguladı.

Prizren Ukshin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ise, 6 yıl önce kurulan üniversitelerinde 13 bin öğrenci bulunduğunu, Türkiye’de bazı üniversitelerle ilişkileri olduğunu ancak GAÜN ile imzaladıkları anlaşmanın farklı bir önemi bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Vataj, "Bu işbirliğinin iki üniversite arasında eğitim alanında önemli beraberlikler getireceğine olan inancım tam." dedi.

Konuk rektör ve beraberindekiler GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Bay ile birlikte kampüste mini bir inceleme gezisi yaptı.