Gazi Üniversitesi, Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara çay ikram etti.
Gazi Üniversitesi Rektörü İlhan Üzülmez, 15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı koymak için meydanlara çıkan ve günlerdir Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Kızılay Meydanı’na stant açan Gazi Üniversitesi mensupları, vatandaşlara çay servisinde bulundu.
Gözaltına alınarak görevden alınan Gazi Üniversitesi eski Rektörü Süleyman Büyükberber’in yerine vekaleten atanan Gazi Üniversitesi Rektörü İlhan Üzülmez, “Ülkemiz yakın tarihinde demokrasimiz, birliğimiz, bütünlüğümüzü hedef alan bir kalkışmayla karşı karşıya kaldı. Acılarımız henüz taze, öfkemiz büyük. Bu süreçte çok sayıda şehit verdik, yaralılarımız var. Yaralılarımızın bazıları da üniversitemizde bize emanet. Bu emanete gerektiği gibi sahip çıkıyoruz. Ne yapsak kahramanlıklarının karşılığını ödeyemeyiz. Yapacağımız tek şey bu kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bu memlekete bir daha böyle acı günler yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Gazi Üniversitesi’nin bir geçiş süreci içerisinde olduğunu belirten Üzülmez, “Gazi Üniversitesi talihsiz olaylar yaşadı. Bu talihsiz olayların açmış olduğu yaraları kısa sürede sarıp üniversitemizi hak ettiği yere taşımaya çalışacağız. Geçiş sürecindeyiz. Bu süreçte mümkün olduğunca hakka, hukuka dikkat ederek çözümler üretmeye çalışıyoruz. İnşallah bizden sonra gelecek olan yönetim gerekli ihtimamı göstererek üniversitemizi hak ettiği noktalara taşır” ifadelerini kullandı.