RABAT (AA) - Fas'ın Kenitra kenti ile Gaziantep arasında "kardeşlik" protokolünü imzalamak üzere beraberindeki heyetle Fas'ta bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temaslarının ikinci gününde Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından kabul edildi. 

Başkent Rabat'ta Kraliyet Sarayı kompleksinde bulunan Başbakanlık merkezindeki görüşmeye, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Fas Başbakanı'na hediyenin de takdim edildiği ve yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Fatma Şahin, hem Türkiye hem Gaziantep olarak kardeş şehirlerin sayısını artırmak istediklerini, bu suretle ticari, toplumsal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep ile Kenitra'nın dün imzalanan protokollere "Kardeş şehir" olduğunu hatırlatan Şahin, "Biraz önce sayın Başbakan da 'ikiz şehir oldunuz' dedi. Çok güzel bir çalışma başlattık. Herkes bunu bekliyordu" diye konuştu.

Temasları sırasında kardeş şehir protokolünün yanısıra iki kentin belediyeleri ve sanayi odaları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmalara da imza atıldığını kaydeden Şahin, önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcsı Numan Kurtulmuş'un, Fas-Türk Günleri kapsamında beraberindeki geniş heyetle birlikte bu ülkeye geleceğine işaret etti. 

Fas Başbakanı Benkiran'la Fas'ın da Türkiye'de Fas Kültür Günleri etkinliği düzenlemesi konusunda konuştuklarını ve bu amaçla bir heyetin Gaziantep'e geleceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim şehrimizde 23 fahri konsolosluk var. Şimdi inşallah 24'üncüsünü Fas'la yapacağız. Sayın Başbakanla bunun görüşmesini yaptık. Ben bunu, geleceğimiz adına, dünya barışımız adına, aynı kökten aynı medeniyetlerden gelmiş ülkelerimiz adına, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olarak görüyorum. Dünyanın buna ihtiyacı var. Sevgiyi, kardeşliği büyütmeye, düşmanlığı azaltıp yok etmeye ihtiyacı var. Biz de bugün ekip olarak bunun için buradayız."

Şahin ve beraberindeki heyetin, bugün temaslarını tamamlayarak ülkeden ayrılması bekleniyor.